banner-image

Műszaki tartalom


Gömb Ház lakásainak műszaki leírása

ÉPÍTÉS HELYE: 

Budapest XIII. Gömb utca 17-21.

Az épület legfontosabb paraméterei:

  • az épület pinceszint+földszint+5 emelet kialakítású, összesen 130 lakással;
  • az épület egy lépcsőházzal és 2 db korszerű bútorszállításra is alkalmas lifttel rendelkezik
  • a földszinten saját előkertekkel rendelkező lakások találhatók;
  • a belső udvar egy része a földszinti kertkapcsolattal rendelkező lakások magánterülete, míg a fennmaradó zöldterület a lakók részére kialakított pihenőkert lesz;
  • a gépkocsi parkolók az épület alatti mélygarázsban, illetve a földszinten kialakított zárt garázsokban kerültek kialakításra.

 

ALKALMAZANDÓ ANYAGOK, SZERKEZETEK, ÉPÜLETGÉPÉSZETI ÉS VILLAMOSSÁGI ELVÁRÁSOK

I. SZERKEZETÉPÍTÉS

Alapozás: Vasbeton lemezalap statikai tervek szerint
Pincefal: Vízzáró monolit vasbeton fal
Homlokzati falak: 30 cm vtg kiváló hőszigetelő képességű kerámia falazat, méretezett hőszigeteléssel ellátva
Lakáselválasztó falak: Silka mészhomok hang gátló tégla falazat 25 cm vastagsággal
Válaszfalak: 10 cm vtg. kerámia válaszfalak, strangok körül fokozott hangszigetelésű mészhomok tégla
Födém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödémek

II. ÉPÍTÉSZET

Homlokzati vakolat: Hőszigetelő homlokzati rendszer vékonyvakolattal tervezői színválasztás szerint.

Belső vakolás: A falazott szerkezetek vakolatot kapnak, a mennyezetek vakolat nélküli, glettelt kivitelben készülnek.

Belső felületképzés: A falak és a mennyezetek 2 réteg glettelést és minndenhol 2 réteg fehér diszperziós festést kapnak.

Melegpadló burkolatok: A szobákban, a nappali helyiségekben úsztatott aljzatra helyezett laminált burkolat, kopogóhang elleni védelemmel (habalátét lemez) beépítve, a választott burkolattal azonos színű lábazattal.

Hidegpadló burkolatok: A lakások konyha, fürdőszoba és WC helyiségei úsztatott padozatra ragasztott hidegburkolattal készülnek, min. PEI III. kopás állóságú lapból, burkolatváltásoknál fém burkolatváltó profil elhelyezésével, a választott burkolat szerint. A belső lépcsők burkolata kerámia.

Erkélyek és teraszburkolatok: Csúszásmentes fagyálló kerámialappal burkoltak, nem változtathatóak.

Falburkolatok: A fürdőszobában 2,10 m magasságig, a WC helyiségben 1,20 m magasságig ragasztott csempeburkolat készül, a pozitív éleken műanyag élvédővel ellátva, a választott lapburkolat szerint.

Vízszigetelések: Lapostetőn és teraszokon műanyag lemezszigetelés. A használati víz ellen kent vízszigetelés készül a fürdőszobákban a kádak és zuhanytálcák alatt, illetve mellett 200 cm magasságban, sarkokon vízszigetelő sarokerősítő szalaggal.

Zárófödém hőszigetelése: zárófödém feletti hőszigetelés min. 18 cm vastagságban.

Födémek hangszigetelése: Lépéshanggátló szigetelés 3+3 cm vastagságban.

Lakásbejárati ajtók: Hőszigetelő biztonsági ajtólap, acéltokkal, több ponton záródó biztonsági zárral, MABISZ minősítéssel, nem változtatható

Belső ajtók: Utólag szerelhető kivitelű laminált ajtók eloxált alumínium kilinccsel, normál zárral ellátva, a WC és fürdő helyiségnél WC zárral.

Homlokzati nyílászárók: Műanyag fehér, hőhídmentes nyílászárók, eloxált kilinccsel, rendszerhez tartozó vízvetővel. Hőszigetelési érték: Uwindow=1,1 W/m2K

Homlokzati redőnyök: Beépített redőnytokok a redőny beépítése nélkül.

Bádogozás: A bádogos szerkezetek (ereszek, lefolyók, falszegélyek, kéményszegélyek) festett alumínium lemezből készülnek (pl: Prefa).

Konyhai gépek: A konyhagépek nem tárgyai a szerződésnek.
Bútor: A lakásokba beépített szekrénybútor nem készül.

III. ÉPÜLETVILLAMOSSÁG

Energetikai ellátás: A lakások energiaellátása 2×10+ 1x16A. Az elosztótábla az ajtó felett, illetve falba süllyesztve található.

Riasztórendszer előkészítés: Lakásonkénti riasztórendszer előkészítése, falba süllyesztett védőcsövezéssel. (bejárati ajtó nyitásérzékelőhöz és lakásonként 3 db mozgásérzékelőhöz).

Kaputelefon: Épület bejáratnál kültéri egység, előszobákban beltéri egység telefonnal és kapunyitó funkcióval.

Telefon: Minden lakószobába telefon aljzat kerül. Kábelezés csak lakáson belül készül.

Antenna: Minden lakószobába antenna csatlakozás készül. Lakáson belül kábelezés készül.

Szerelvények: Dugaszoló aljzatok, csatlakozók és kapcsolók, több színben választható, variálható és sorolható keretekkel ellátott termékcsalád. Típus: Legrand Valena vagy típusában és minőségében hasonló.

Világítás: Lakáson belül lámpahelyeket készítünk, egy-egy függő foglalattal és 60W-os izzóval. Az erkélyeken védett lámpatesteket telepítünk.

Közösségi terek: Folyosók világítás kapcsolása nyomógombbal, időkapcsolóval. A gépkocsi kapu elektromos nyitású. A garázs és az épületek közösségi fogyasztói külön áramszolgáltatói mérést kapnak.

IV. ÉPÜLETGÉPÉSZET

Víz- és csatornaszerelés: A lakások 1-1 db hidegvíz és szennyvíz csatlakozással rendelkeznek, központi vízmérővel és vízszűrővel. Lakások saját hideg és melegvíz mellékmérővel rendelkeznek.

Vízvezeték hálózat: Az épületen belüli alap és felszálló vízvezeték anyaga horganyzott acélcső.

Lefolyócső hálózat: Az aljzat alá szerelt lefolyó hálózat anyaga PE vezeték. Épületen belül a szennyvíz csővezetékek PVC és KG PVC anyagúak.

Szaniter berendezések: A szaniter berendezési tárgyak fehér félporcelán berendezések, mosdó, kézmosó, falra szerelt WC csésze a terven jelöltek szerint. A fürdőkádak fehér színű porcelán kádak. Zuhanytálcák fehér színű porcelánból készülnek, kabin nélkül.

Szerelvények: WC félporcelán (pl: Alföldi) beépített tartállyal, kétmennyiségű öblítéssel.

Csaptelepek: kerámiabetétes egykaros, króm színben. Típusa: Kludi vagy típusában és minőségében hasonló. Az építész terv szerinti fürdőszobában a mosógép részére kialakításra kerül 1db kiállás hideg vizes és lefolyó csatlakozással. A konyhákban a mosogató berendezés részére hideg vizes csaptelep kiállás és lefolyó csatlakozási lehetőség készül, mosogatótálca és csaptelep nélkül.

Gázszerelés: Az épületben gázvezeték csak a kazánházig kerül kiépítésre, a lakások központi fűtésűek, a tűzhelyek, sütőberendezések villamos energiával működnek.

Füstgázelvezetés: Központi fűtés kazánháza a pinceszinten található. A méretezett kémény a tető fölé van vezetve.

Fűtésszerelés: A lakásokba egyedi hőmennyiségmérőket építünk, elzáró szakaszoló és beszabályozó szelepekkel együtt. A lakásokban a padlóban, ill. oldalfalban vezetett, védőcsővel ellátott műanyag csöves rendszer kerül kialakításra. A hő leadók a fürdőszobákban törülköző szárítós radiátorok a szobákban DUNAFERR típusú vagy azzal azonos értékű lapradiátorok. A radiátorokra termosztátos radiátor szelep kerül elhelyezésre.

Hűtés: A lakások nappali helyiségében a légkondicionálásához az előkészítés megtörténik. Kiépül az elektromos csatlakozó és a kondenzvíz elvezető, valamint a beltéri és kültéri egység közötti vezeték.

Szellőzés szerelés: a belső terű helyiségeknél (WC, fürdőszoba) késleltetett kapcsolású fali ventilátor biztosítja közös légcsatornán keresztül a tetőn át a szellőzést. A konyhákban csatlakozási lehetőség készül szagelszívó berendezés részére.

A Beruházó fenntartja magának a jogot, hogy a megvalósítás során a jelen Műszaki leírásban szereplő beépített, felhasznált anyagok, termékek helyett más, azonos minőségű anyagokat, termékeket építsen be, használjon fel, valamint, hogy a fentiekben megjelöltektől eltérő műszaki/kivitelezési megoldást válasszon, amennyiben az a fentiekkel azonos vagy azt meghaladó minőséget nyújt.HELYSZÍN

ÜZENET AZ ÉRTÉKESÍTŐNEK

Kérjük várjon...

ÉRTÉKESÍTŐ

Sugai Edina

értékesítő

edina.sugai@kategora.com

+36 20 239 09 25